Jaloezieën op maat

Of je nu een landelijk of modern interieur hebt, jaloezieën zijn een verrijking voor elke ruimte. Daarom zijn jaloezieën op maat ook één van de populairste vormen van raamdecoratie op dit moment. Jaloezieën geven jouw woning een eigen unieke uitstraling en creëren een sfeervolle omgeving. Bovendien worden onze jaloezieën altijd op maat gemaakt. Wij zijn benieuwd of jij na het lezen van dit artikel ook helemaal om bent!

Soorten horizontale jaloezieën

Jaloezieën op maat zijn een prachtige aanwinst voor jouw interieur! Deze vorm van raambekleding bestaat uit horizontale lamellen waarmee je zelf de inkijk en lichtinval perfect kunt regelen. Horizontale jaloezieën worden op maat gemaakt in verschillende breedtes, kleuren en patronen. Maar welke soorten horizontale jaloezieën op maat zijn er nu eigenlijk?

 • Aluminium jaloezieën zijn al jaren een aanwinst voor ieder interieur! Met aluminium lamellen regel jij eenvoudig de inkijk en de perfecte lichtinval. De jaloezieën zijn in verschillende breedtes, kleuren en patronen beschikbaar waardoor jij deze vorm van raamdecoratie perfect kunt laten aansluiten op jouw woonwensen!
 • Houten jaloezieën worden ook wel houten lamellen genoemd en zijn razend populair. Eén van die redenen is dat houten jaloezieën bij alle interieurstijlen passen; van modern tot landelijk en van industrieel tot klassiek. Houten jaloezieën zijn er in vele bijzondere houtsoorten en in tal van kleuren en structuren. Maar er zijn ookkunststof jaloezieën met een houtlook die perfect bestand zijn tegen vocht. Ideaal dus voor in de badkamer!

Bekijk meer badkamer raambekleding

Ambacht

Elke jaloezie kan tot in detail naar jouw wensen worden samengesteld zodat de jaloezieën perfect passen bij jouw raamtype. Van draai-kiepramen tot trapeziumramen, bijna alles is mogelijk. Dat maakt deze vorm van raamdecoratie uitermate geschikt voor elke ruimte. Bovendien is de afmeting van een raam ook geen belemmering voor het plaatsen van jaloezieën. We vinden het belangrijk dat elke jaloezie volledig naar eigen wens is samen te stellen. Zo werken wij met de beste merken, hoogwaardige materialen en de beste service. Wat jouw wensen ook zijn, wij denken graag met jou mee!

Voor bijzondere raamvormen

Jaloezieën op maat zijn een passende oplossing voor bijna ieder raam; dus ook voor bijzondere raamvormen. Doordat de jaloezieën op maat worden gemaakt, kunnen wij voor veel ramen een passend model maken.

 • Er worden steeds meer woningen gebouwd met een glazen pui tot in de nok van de woning. Daarom wordt er meer en meer naar jaloezieën voor een trapezium raam gevraagd. Voor deze woningen en ramen zijn zowel aluminium als houten jaloezieën de perfecte oplossing. Houd er wel rekening mee dat je jaloezieën op maat in een trapezium raam niet volledig op kunt trekken. De vorm van je raam is hiervoor bepalend. Vraag onze specialisten wat de mogelijkheden zijn! 
 • Jaloezieën op maat zijn ook perfect voor kunststof kozijnen. Met het TruFit™ of Perfect Click systeem kunnen zowel aluminium als houten jaloezieën op het kunststof kozijn worden gemonteerd zonder te boren of te schroeven. Dit is een super eenvoudige manier van montage en het kozijn wordt niet beschadigd. Handig toch?
 • Het draai-kiepraam zie je in steeds meer woningen terug. Aluminium én houten jaloezieën zijn hiervoor uitermate geschikt. Er zijn verschillende manieren van monteren; vraag onze specialisten naar de beste oplossing!
 • Houten jaloezieën zijn voor dakramen niet mogelijk, maar aluminium jaloezieën daarentegen wel! In de meeste gevallen worden deze jaloezieën op maat met schaarsteuntjes op de glaslatten van het dakraam gemonteerd. De spandraden worden ook vastgezet zodat jouw aluminium jaloezieën strak tegen het dakraam hangen!
 • Zelfs voor een schuifpui en grote ramen zijn zowel aluminium als houten jaloezieën mogelijk. Jaloezieën, afhankelijk van het soort, zijn tot maximaal 400 cm breed te krijgen. Wanneer een raam of schuifpui hebt die breder is dan 400 cm, kun je meerdere jaloezieën naast elkaar plaatsen!

De praktische voordelen van jaloezieën op maat

Waarom zou jij nou juist moeten kiezen voor jaloezieën op maat? Wij hebben de voordelen van deze stijlvolle raamdecoratie voor jou op een rijtje gezet:

 • Aluminium jaloezieën zijn warmtewerend door de aard van het materiaal. Ideaal dus voor de zomerdagen. Maar ook als het buiten wat kouder is, hebben aluminium jaloezieën een isolerende werking. De perfecte raamdecoratie voor de wisselende Nederlandse seizoenen!
 • Wil jij raamdecoratie die je makkelijk schoon kunt houden? Dan zijn aluminium of houten jaloezieën de perfecte match! Je kunt de lamellen met een plumeau of vochtige doek stofvrij maken. Als je een stofallergie hebt, is deze vorm van raambekleding dus een hele goede keuze.
 • Doordat de aluminium en houten jaloezieën op maat worden gemaakt, kunnen wij voor bijna elk raamtype in jouw woning een passend model maken die qua stijl ook nog eens aansluit op jouw interieur!
 • Jaloezieën op maat zijn geschikt voor elke ruimte. Van woonkamer tot keuken en van badkamer tot kantoor. Zo creëer je één rustige lijn door jouw woning heen!
 • Heb jij kleine kinderen en wil je daarom dat je raamdecoratie ook kindvriendelijk is? Dan hebben wij de oplossing voor jou! Jaloezieën zijn namelijk ook met elektrische bediening te verkrijgen waardoor er geen koorden meer aan de jaloezieën vast zitten. Ideaal dus met spelende kinderen!

Ga je voor strak en modern of voor robuust en stoer? Wat voor interieurwensen jij ook hebt, met jaloezieën zijn er tal van mogelijkheden die aansluiten bij jouw woonwensen!

Bekende merken

Onze jaloezieën op maat zijn van de beste kwaliteit van vooraanstaande merken.  Zo staat het merk Multisol is al meer dan 40 jaar voor kwalitatief hoogwaardige maatwerkproducten en bieden ze vele mogelijkheden in trendy kleuren en materialen. B&C raamdecoratie is de organisatie achter het merk bece®. Sinds de oprichting in 1971 is het uitgangspunt van dit merk om voor ieder huis de mooiste, beste en gebruiksvriendelijkste raamdecoratie te maken. bece® is voor jou continue op zoek nieuwe trends, ontwikkelingen en ideeën voor collecties. Het stijlvolle merk Zonnelux is een familiebedrijf, opgericht in 1974. Raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen. Zonnelux heeft eigen fabrieken in Europa waar alle raamdecoratie deels met de hand wordt gemaakt! Uiteraard werken wij ook met één van de bekendste merken op het gebied van raamdecoratie: Luxaflex®. Dit merk heeft een uitgebreid portfolio van op maat gemaakte raambekledingsoplossingen. Dankzij de inspirerende ontwerpen, innovatieve bediening en de kwaliteit van elk product, is Luxaflex® eveneens een hele goede keuze voor jouw jaloezieën op maat!

Bekijk meer over Luxaflex®

Wil jij jaloezieën aanschaffen maar weet je niet waar je moet beginnen? Stel hieronder je vraag aan onze specialisten. Je kunt natuurlijk ook in onze winkel terecht voor een persoonlijk advies. Graag zoeken wij samen met jou de perfecte jaloezieën op maat uit die passen bij jouw wensen en interieur!

filter en sorteer