Onderhoud

Wanneer je een nieuwe vloer hebt, dan wil je hier ook zo lang mogelijk van kunnen genieten. Het is daarom erg verstandig om de vloer op de juiste manier te onderhouden. Daarom is het tijd voor wat tips om zolang mogelijk van jouw vloer te kunnen genieten.

Onderhoud van een PVC vloer

Het voordeel aan een PVC vloer is dat deze weinig onderhoud behoeft en dat is toch wel heel erg prettig. Wanneer je de vloer regelmatig stofzuigt en af en toe even vochtig afneemt ben je echt al een heel eind. Daarnaast zijn er ook speciale reinigingsmiddelen die ervoor zorgen dat de PVC vloer extra lang in topconditie blijft.

Een marmoleum vloer en haar onderhoud

Ook een marmoleum vergt voor thuisgebruik maar weinig onderhoud. Met wat stofzuigen en een vochtige doek afnemen, heb je het meeste werk voor behoud van de vloer al gedaan. Schoonmaken doe je heel gemakkelijk met een sopje of je gebruikt reinigingsmiddelen voor een optimaal resultaat. Vochtig afnemen van een marmoleum vloer is dus geen probleem, maar wij raden het niet aan om marmoleum in toiletten of badkamers te leggen, omdat teveel vocht een nadelig effect kan hebben.

Is de marmoleum vloer gelegd in een kantoor of een school, dan moet de vloer vaker gereinigd worden. Dit kan worden gedaan met een machine. Het betekent wel dat de toplaag langzaam gaat slijten en af en toe behandelen moet worden met een nieuwe laag. Voor thuisgebruik van de vloer is deze behandeling niet nodig.

Onderhouden van een eikenhouten vloer

Het onderhouden van een houten vloer is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Haal regelmatig de stofzuiger erdoor, maar investeer wel in een goede stofzuiger. Het liefste eentje met een parketborstel met extra zachte haren. Deze zorgt er namelijk voor dat krassen op de houten vloer worden voorkomen. Een must voor meubelen op een houten vloer zijn viltjes. Dit voorkomt ook krassen op de vloer. Dweilen kun je ook doen, maar doe dit niet te vaak en te nat. Vermijd grote hoeveelheden water op de vloer en haal echt hardnekkige vlekken weg met een vochtige doek met daarop eventueel een scheutje houten vloerreiniger.

Een houten vloer kan verkleuren en dan met name een gerookte variant. Daarom raden wij het aan om minimaal 6 maanden te wachten met het terugleggen van bijvoorbeeld een vloerkleed. Het hout wordt dan namelijk afgedekt waardoor er geen natuurlijk daglicht meer bij kan komen. De vloer kan dan niet mee kleuren met de rest, vandaar dus altijd even wachten met een vloerkleed.

Het onderhoud van laminaat

Laminaat heeft over het algemeen ook weinig onderhoud nodig. Om het te onderhouden stofzuig je regelmatig, neem je de vloer af met een licht sopje of gebruik je een reinigingsmiddel. Voor een laminaat vloer blijft zand echt een grote vijand. In vergelijking met een echte houten vloer, kun je laminaat niet schuren.

Onderhoud van tapijt

Wil je extra lang genieten van jouw tapijt? Wanneer je het tapijt regelmatig stofzuigt, dan zorgt dat voor een lange levensduur en een fris uiterlijk. Zit er toch een vlek op jouw tapijt, dan zijn deze altijd wel goed te verwijderen met een vochtige doek. Je legt de vochtige doek op de vlek en gaat dan voorzichtig deppen. Maar ga nooit wrijven of schoonmaakmiddelen erover heen gooien.

Het onderhoud van vinyl

Heb jij vinyl op de vloer in huis? Deze kan je dan op verschillende manieren onderhouden. Voordat je naar binnenloopt op een vinyl vloer, doe je er verstandig aan om je voeten te vegen. Dit zorgt ervoor dat de vloer geen krassen krijgt. Ligt er toch wat vuil op de grond? Haal dan een zachte bezem erdoorheen. En heb je zware meubelen zoals een koelkast op de vloer staan? Deze kunnen ervoor zorgen dat er deuken in de vloer ontstaan. Maak daarom gebruik van vloerbeschermers onder de meubelen. Ook kun je ervoor kiezen om de vloer te reinigen met een goed reinigingsmiddel.

Elk type vloer vraagt dus om een andere behandeling. Van tevoren is het goed om je hierover te laten informeren. In onze winkel kunnen onze vloerspecialisten je van meer informatie voorzien. Je kunt hieronder ook jouw vraag stellen aan onze vloerspecialisten door het formulier volledig in te vullen.

Stel jouw vraag aan onze vloerenspecialist

Heb je een vraag over een vloer om jouw droomvloer te realiseren? Stel gerust jouw vraag!

 

filter en sorteer