Inloopkasten

Is dit niet een droom van iedereen, het hebben van een eigen inloopkast? Deze kast biedt een zee van opbergruimte voor al jouw kleding, schoenen en accessoires. Naast de opbergruimte zorgt het ook voor overzicht in de kast. Met een georganiseerde inloopkast heb je alles snel bij de hand. Tijd om te ontdekken welke mogelijkheden op het gebied van inloopkasten er zijn.

Contact opnemen met onze adviseurs

De functionaliteit van een inloopkast

Met een inloopkast maak je optimaal gebruik van de ruimte en creëer je heel eenvoudig een paskamer en opbergruimte ineen. Sommige mensen noemen het ook wel een walk-in closet, waarbij de naam het al zegt, een opbergruimte waar je in kunt lopen. Een inloopkast plaats je meestal niet in de ruimte, maar is een afscheiding in een grote ruimte.

Met een inloopkast heb je niet alleen een afgesloten ruimte om kleding, schoenen en accessoires op te bergen. Het heeft ook een ‘gewenste’ uitstraling, omdat vanuit vroeger gezien inloopkasten alleen in grote huizen voorkwamen. Maar tegenwoordig kun je in elke woning een inloopkast permitteren en de mogelijkheden zijn hierin eindeloos.

Inloopkast op maat

Wanneer je een behoorlijke garderobe hebt, dan is een inloopkast onmisbaar. Wanneer deze inloopkast op maat wordt gemaakt, past deze kledingkast in bijna elke kamer zelfs wanneer er sprake is van een kleine ruimte. Is deze ruimte niet helemaal recht, geen punt! Wanneer er sprake is van een schuin dak, dan kan er een inloopkast voor een schuin dak op maat gemaakt worden. Zit er een schuine wand in de ruimte, dan is er ook niks aan de hand. Een inloopkast voor een schuine wand kan ook perfect op maat worden gemaakt. Zo wordt ervoor gezorgd dat alle ruimte optimaal benut wordt.

Een inloopkast kan perfect op maat worden gemaakt. Wanneer er gekozen wordt voor een open inloopkast dan is het belangrijk dat de binnenkant er netjes uitziet aangezien de binnenkant altijd in één keer is te overzien. Door de onderdelen van deze kast op elkaar aan te laten sluiten, zorg je voor rust en een geheel. Alleen een open inloopkast is niet voor iedereen weggelegd. Daarom heb je ook de keuze om de kast af te sluiten met draai- en/of schuifdeuren. Het aanzicht wordt dan niet bepaald door de binnenkant van de kast maar juist door de deuren die ervoor zitten. Bij beide opties is het mogelijk om de inloopkast in een hoek te plaatsen of onder een schuin(e) dak/wand.

Stel jouw ideale inloopkast samen

Op het gebied van inloopkasten zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Het interieur van de kast kun je helemaal zelf bepalen. Hierbij kun je naast de verschillende hang- en legmogelijkheden denken aan ingebouwde verlichting, lades, schoenenrekken en/of uittrekbare kledingliften. Daarnaast is de keuze in materiaal ook divers. En voor een extra sfeervolle uitstraling van de inloopkast kun je kiezen voor subtiele verlichting door middel van verlichting ingefreesd in de staanders, roedes met verlichting of plafondverlichting.

Met hulp van de adviseurs!

Duidelijk is geworden, is dat op het gebied van inloopkasten een heleboel mogelijk is. Van materiaal tot kleuren en van verlichting tot extra accessoires, je kunt het allemaal zelf bepalen. Kom je er zelf nog niet helemaal uit, dan helpen de adviseurs graag bij het samenstellen van jouw ideale inloopkast. Eenmaal na aankoop van jouw walk-in closet, wordt het tijd voor het monteren van deze kast. Het is mogelijk om dan gebruik te maken van onze eigen montageservice. Je hebt op deze manier geen enkel omkijken naar de montage van jouw inloopkast. Alles wordt van A to Z voor je geregeld, wel zo fijn bij het monteren van een inloopkast onder bijvoorbeeld een schuine wand of hoek.

Neem contact op met de adviseurs

filter en sorteer