Stompe binnendeur

filter en sorteer

Een deur speelt vaak toch wel een prominente rol in de ruimte en is dan ook sfeerbepalend. Het is dan ook belangrijk om een deur te vinden die perfect aansluit bij de stijl van de ruimte. Hierbij komt heel wat kijken, wil je een stompe binnendeur of toch liever een opdek deur?

Wanneer je een deur gaat aanschaffen is het belangrijk om te bepalen of je een stompe of opdek deur wilt. Een stompe binnendeur heeft als belangrijkste kenmerk dat de deur volledig in een kozijn valt. Hierbij is de draairichting niet van belang, aangezien een stompe deur aan beide zichtzijdes hetzelfde zijn. De deur wordt door middel van de slotgatfrezing aan de linker of rechterzijde in het kozijn gemonteerd.
Een ruimtebesparende oplossing is om de stompe deur te gebruiken als schuifdeur. Deze zijn overal toe te passen, bijvoorbeeld als scheiding tussen de woonkamer en keuken, of als deur tussen de en-suite badkamer, naar de slaapkamer.

Wanneer je eenmaal hebt besloten dat je voor een stompe deur wilt gaan, is er nog een keuze die je moet maken. Namelijk, welke soort deur wil je in huis? Heb je een stoer industrieel interieur en ga je voor een gave zwart stalen deur? Of heb je liever een deur met een tof jaren ’30 tintje, met glas-in-lood? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een paneeldeur. Hoe dan ook, er zal altijd een geschikte deur voor jou tussen zitten!

Wil jij graag een stompe binnendeur? Kom dan eens langs in onze winkel en laat je informeren door onze adviseurs!