Schuifdeuren

Ben jij op zoek naar een nieuwe deur, maar wil je niet dat deze teveel ruimte inneemt? Dan is een schuifdeur een ruimtebesparende oplossing. Daarbij is een schuifdeur niet alleen handig, maar ook nog eens heel mooi. Ontdek de mogelijkheden in schuifdeuren in jouw interieur.

Een deur met meerdere functies

Met een schuifdeur is er veel mogelijk! De oplossingen met de schuifdeursystemen zijn geschikt voor iedere ruimte in huis, ook nog eens passend bij elke woonstijl. Let op, uitgezonderd badkamers. Een schuifdeur kan verschillende functies in huis hebben. Het kan bijvoorbeeld dienen als scheidingsdeur om twee ruimtes van elkaar af te sluiten. Maar je kunt het ook gebruiken om het te gebruiken voor een bijkeuken, slaapkamer of inbouwkast om spullen op te bergen die niet in het zicht mogen liggen. Met een schuifdeur haal je een echte eyecatcher in huis die ook nog eens super handig is!

Meer over de trend van industriële deuren

Verschillende schuifdeursystemen

Wanneer je duidelijk voor ogen hebt waarvoor de schuifdeur dienst voor moet doen, dan kun je een keuze maken voor het schuifdeursysteem. Het systeem bestaat uit een wielset en een rail. Je hebt de keuze uit een rollend of hangend schuifdeursysteem. Kies je voor een rollend schuifdeursysteem, dan rolt de deur over een vloerrail. Dit betekent dat het stabiele schuifdeuren zijn door onder- en bovengeleiding. Een groot voordeel is dat het gewicht op de vloerrail leunt en dan geen zware constructie nodig hebt aan het plafond. De wielen onderaan de deur zijn niet zichtbaar.

Kies je een hangend schuifdeursysteem, dan hangt de deur aan een plafondrail. Deze dient dan goed als scheidingswand door de enkele hangende rail. Net zoals bij een rollend systeem zijn de wielen niet zichtbaar, het enige verschil is dat ze hierbij bovenop de deur zitten. Een ander groot voordeel van een hangend systeem is dat je geen vloerrail hebt op het tapijt of laminaatvloer, zo weet je zeker dat je vloer niet gaat beschadigen.

Ontdek onze binnendeuren

Het zou goed kunnen dat de deur niet direct perfect in de deurpost past. Maar schuifdeuren op maat is bij ons ook mogelijk. Wij zorgen ervoor dat de schuifdeur precies in de woning past. Met een schuifdeur haal je een mooie eyecatcher in huis. Ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kom dan langs in onze winkel of stel je vraag aan één van onze specialisten.

filter en sorteer