Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen zijn de ideale raambekleding het hele jaar rond. In de zomerperiode komt de zon al vroeg op en blijft het steeds langer licht. Met verduisterende rolgordijnen blijft het donker op je slaapkamer zolang jij dat wil. Én deze rolgordijnen zijn ook nog eens warmtewerend doordat er geen zonnestralen naar binnen kunnen. Ook in de winter zijn verduisterende rolgordijnen een perfecte keuze voor elke ruimte voor volop privacy. Leuk extraatje: verduisterende rolgordijnen zijn in talloze kleuren en mogelijkheden te bestellen waardoor wij voor elk raam een passende oplossing hebben!

Verschillende mogelijkheden

Verduisterende rolgordijnen zijn in tal van mogelijkheden te verkrijgen. Door een speciale coating aan de achterkant van de stof houden verduisterende rolgordijnen zowel daglicht als warmte buiten. Deze coating is in diverse kleuren verkrijgbaar. Wanneer je het gordijn helemaal afrolt, laat het doek geen licht door. Aan de zijkanten kunnen echter wel lichtkieren ontstaan, maar met behulp van zijgeleiding kun je een kamer volledig verduisteren. Dit houdt in dat het rolgordijn wordt geleverd in een gesloten cassette met zijgeleiders. De stof glijdt dan door deze geleiders waardoor er geen lichtkieren kunnen ontstaan. Een perfect voorbeeld hiervan zijn de verduisterende dakraam rolgordijnen van Velux®. Deze rolgordijnen zijn speciaal gemaakt voor de dakramen van Velux®. Hierdoor zijn de rolgordijnen perfect passend voor jouw Velux® dakraam!

Bekijk meer over Velux®

Ideaal voor de slaapkamer

Een goede nachtrust is de basis van een productieve dag. Daarom zijn verduisterende rolgordijnen een veelgebruikte vorm van raambekleding voor de slaapkamer. Deze rolgordijnen zorgen ervoor dat jij langer kunt slapen doordat het licht buiten wordt gehouden, ieder moment van de dag. Dus werk jij onregelmatige diensten? Dan zijn verduisterende rolgordijnen voor jou de perfecte keuze! Maar ook voor in de badkamer is een verduisterend rolgordijn perfect zodat je verzekerd bent van privacy. Creëer een ontspannen sfeer met zachte verlichting, een fijne geur in bad en een paar sfeervolle kaarsen. Verduisterende rolgordijnen zijn de perfecte basis voor jouw badkamer moment.

Warmtewerend

Onder andere het trendy merk Zonnelux heeft speciale warmtewerende stoffen binnen de collectie rolgordijnen. Deze warmtewerende stoffen hebben een coating met een aluminium laag. Dit reflecteert het daglicht, houdt daarmee de warmte buiten en is tegelijkertijd ook verduisterend. Ideaal voor de warme Hollandse zomerdagen!

Van basic tot trendy

Verduisterende rolgordijnen zijn super praktisch, maar je wil natuurlijk ook dat ze een beetje trendy zijn en bij je interieur passen. Gelukkig zijn de stoffen in veel verschillende kleuren en dessins te krijgen waardoor je de rolgordijnen met jouw interieur kunt matchen. Eén van de interieurtrends van 2021 is het gebruik van neutrale tinten: basic wit, grijs en beige kleuren die je interieur een rustige uitstraling geven. Hier kun je met verduisterende rolgordijnen ook perfect op inspelen. Daarnaast is de industriële look nog helemaal in. Denk hierbij aan kleuren zoals donkerblauw, beton grijs of legergroen. Maar ook zwart geeft een stoere uitstraling. Voor welke look ga jij?

Verduisterende duo rolgordijnen

Hoewel transparantie de belangrijkste factor is bij duo rolgordijnen, is dit niet de enige mogelijkheid. Door een verduisterende stof te kiezen voor de niet-transparante banen kun je een bijna geheel verduisterend gordijn creëren. Zo kun jij de mate van licht / donker en privacy perfect regelen. Een functionele vorm van raamdecoratie maar ook stijlvol en decoratief!

Heb je nog geen idee of verduisterende rolgordijnen iets voor jou zijn? Stel dan hieronder jouw vraag onze specialisten. In onze winkel kun je terecht voor een persoonlijk advies en zoeken wij samen met jou de perfecte raamdecoratie uit die past bij jouw wensen en interieur!

filter en sorteer