Bamboe rolgordijnen

Bamboe rolgordijnen, ook wel geweven hout genoemd, zijn één van de trends van dit moment op het gebied van raamdecoratie. En wauw, wat zijn ze mooi! Bamboe rolgordijnen zijn een lust voor het oog en passen bij bijna alle interieurtrends van nu. Het is een natuurproduct wat zorgt voor een prachtige filtering van het daglicht. Wij zijn benieuwd of jij net zo enthousiast bent als wij zijn!

Geweven hout

De trend van het moment is het geweven hout, oftewel bamboe rolgordijnen. De naam doet misschien vermoeden dat dit product hout bevat maar dit is niet het geval. Het geweven hout wordt geproduceerd uit het duurzame natuurproduct bamboe. Bamboe is een grassoort maar heeft wel de uitstraling van hout. Steeds meer interieurstylisten kiezen voor deze raamdecoratie omdat bamboe rolgordijnen een natuurlijke look & feel hebben. De geweven structuur filtert het daglicht op een prachtige manier. De bamboe rolgordijnen van Zonnelux zijn leverbaar in twee wevingen. Bij ‘thin sticks’ is de doorkijk transparant, bij ‘flat sticks’ is dit in between. Het transparante karakter is kenmerkend voor deze raamdecoratie. Geweven hout is een natuurproduct en heeft daardoor altijd een unieke uitstraling. De perfecte sfeermaker in je woning!

Bekijk onze blog over geweven hout

Prachtige kleuren

De collectie bamboe rolgordijnen van Zonnelux bestaat uit tijdloze, naturelle kleuren zoals beige-, grijs- en wittinten. De rolgordijnen krijgen allemaal een matte lak afwerking. Er zijn 20 kleuren ‘thin sticks’ en 20 kleuren ‘flat sticks’. De mechaniek en componenten van de rolgordijnen worden in dezelfde kleur als het bamboe uitgevoerd. Hierdoor krijg je een prachtige eenheid. Bezoek onze winkel om alle kleurstalen van deze geweldige collectie te bewonderen!

Bamboe: een duurzame keuze

De populariteit van bamboe wordt steeds groter. De laatste jaren wordt bamboe zelfs gezien als hét alternatief voor tropisch hardhout. Bamboe wordt gezien als duurzaam omdat het veel CO2 uit de lucht filtert. Maar dat is niet de enige reden. Bamboe heeft namelijk maar een groeicyclus van vier à vijf jaar. Hierdoor kan er jaarlijks worden geoogst. Door deze snelle groei en het toenemende gebruik leidt dit tot minder ontbossing. Des te meer reden om te kiezen voor bamboe rolgordijnen!

Trends van nu

Bamboe rolgordijnen zijn erg populair onder interieurstylisten. En dat is niet voor niets! Bamboe rolgordijnen passen namelijk helemaal bij de trends van nu:

  • Scandinavisch | deze trend combineert natuurlijke tinten met mooie, lichte houtsoorten. Het heeft waarschijnlijk geen uitleg nodig waarom bamboe rolgordijnen perfect bij deze trend passen!
  • Donkerblauw | de kleur donkerblauw heeft een luxe, rustige uitstraling. Het is een tijdloze kleur die makkelijk combineert met lichte tinten en verschillende houtsoorten. De bamboe rolgordijnen hebben een hout look waarmee deze raamdecoratie perfect matcht met deze trend!
  • Botanisch | breng buiten naar binnen met deze hippe trend. We halen al een aantal jaren steeds meer de natuur in huis met mooie planten en bloemen. Deze trend combineer je met natuurlijke materialen zoals linnen, biologisch katoen en rotan. Maar ook met bamboe! Met bamboe rolgordijnen maak jij jouw interieur dus helemaal van nu!
  • Duurzaam | deze trend wordt een steeds belangrijker onderwerp in ons dagelijks leven. We willen steeds meer producten die een lagere impact hebben op het milieu. Bamboe is een duurzaam product omdat het snel groeit en dus zorgt voor minder ontbossing. Wij kunnen geen betere reden bedenken om voor bamboe rolgordijnen te gaan!
  • Grijstinten als basis | lichte grijze tinten als basis in plaats van een standaard witte muur zorgen ervoor dat jouw interieur luxer oogt. Het is wel een must om grijs te combineren met warme tinten zoals houtsoorten. En dat is waarom de bamboe rolgordijnen perfect van pas komen bij deze trend!
  • Brave Ground | de Flexa kleur van het jaar. Het is een neutrale bruintint die heel goed combineert met de naturelle bruintinten van het geweven hout. Zo kom jij helemaal trendy voor de dag!

Ontdek de Flexa kleurinspiratie

Zonnelux specialist

Onze specialist op het gebied van bamboe rolgordijnen is Zonnelux. De bamboe rolgordijnen van dit merk worden altijd van de beste materialen op maat gemaakt. Maatwerk vraagt om vakmanschap en dat is precies wat Zonnelux doet in zijn fabrieken in Europa waar ieder product deels met de hand wordt gemaakt. Met de producten van dit moderne merk weten wij zeker dat wij jou de beste kwaliteit en service kunnen bieden!

Bekijk onze openingstijden

Wil je bamboe rolgordijnen kopen maar weet je niet waar je moet beginnen? Stel hieronder je vraag aan onze specialisten. In onze winkel kun je terecht voor een persoonlijk advies en zoeken wij samen met jou de perfecte bamboe rolgordijnen uit die passen bij jouw wensen en interieur!

filter en sorteer