Shutters op maat

Of je nu een landelijk of modern interieur hebt, shutters zijn een verrijking voor elke ruimte. Daarom zijn shutters op maat ook één van de populairste vormen van raamdecoratie op dit moment. Shutters geven jouw woning een luxe uitstraling en creëren een sfeervolle omgeving. Bovendien worden onze shutters altijd op maat gemaakt. Wij zijn benieuwd of jij na het lezen van dit artikel ook fan bent!

Maatwerk

Al onze shutters worden door het merk Zonnelux op maat gemaakt. Elke shutter kan tot in detail naar jouw wensen worden samengesteld zodat de shutter perfect past bij jouw raamtype. Van ronde tot draai-kiepramen en van schuifpuien tot trapeziumramen, bijna alles is mogelijk. Dat maakt deze vorm van raamdecoratie uitermate geschikt voor elke ruimte. Bovendien is de afmeting van een raam ook geen belemmering voor het plaatsen van shutters. De shutterpanelen hebben een maximale afmeting, maar er kunnen eenvoudig meerdere shutterpanelen naast of boven elkaar worden geplaatst. Hierdoor kunnen wij grote raampartijen ook voorzien van prachtige shutters op maat!

Voor bijzondere raamvormen

Shutters zijn een passende oplossing voor bijna ieder raam; dus ook voor bijzondere raamvormen en erkers. Doordat alle shutters op maat worden gemaakt, kunnen wij voor elk raam een passend model maken. De shutters worden zowel in als op het kozijn geplaatst en door de verschillende montageframes en zijstijlen van de shutterpanelen worden lichtkieren geminimaliseerd. Zo sluiten de shutters naadloos aan op jouw kozijn!

  • Erkers kenmerken zich door hoekramen, waarbij twee ramen in de hoek samen komen. Voor shutters in een erker zijn er speciale montageprofielen om deze zo perfect te laten aansluiten.
  • Er worden steeds meer woningen gebouwd met een glazen pui tot in de nok van de woning. Daarom wordt er meer en meer naar shutters voor een trapezium raam gevraagd. Voor deze woningen en ramen zijn shutters dus de perfecte oplossing!
  • Shutters voor een dakraam zijn mogelijk, maar raden wij niet aan. De shutter komt in dit type ramen niet mooi tot zijn recht wat natuurlijk zonde zou zijn van de investering. Maar uiteraard hebben wij voor dakramen tal van andere mogelijkheden voor raamdecoratie die sfeervol en praktisch is.
  • Ronde ramen geven jouw woning een prachtige authentieke uitstraling, maar zijn des te lastiger met het uitzoeken van raamdecoratie. Shutters zijn één van de weinige opties voor ronde of halfronde ramen, maar passen ook perfect bij de uitstraling van een rond of halfrond raam! 
  • Een boograam bestaat uit een halve ronding aan de bovenzijde van het raam. Shutters zijn hier perfect voor; hiermee creëer je een hele unieke uitstraling.
  • Zelfs voor een schuifpui zijn shutters mogelijk. Hiervoor is een speciaal railsysteem ontwikkeld waardoor je de verschillende panelen voor en achter elkaar kunt schuiven.

Meer inspiratie nodig? In onze blog leggen wij uitgebreid aan jou uit wat de juiste shutters per ruimte zijn.

Bekijk de juiste shutters per ruimte

De praktische voordelen van shutters

Naast dat shutters super sfeervol en hip zijn, hebben ze ook verschillende praktische functies. Zo hebben shutters onder andere een isolerende functie. Shutters houden de warmte binnen in de winter en houden het huis koel in de zomer. Zo kun je toch weer een beetje besparen op je energierekening! Zonnelux werkt met een waterdragende en milieuvriendelijke lak die ook uv-bestendig is. Voor een optimaal resultaat worden de lamellen met twee lagen grondlak en één kleurlak gespoten. Hierdoor blijven jouw shutters jarenlang mooi en zijn deze ook bestand tegen vocht! Dit maakt shutters daarom ook de perfecte raamdecoratie voor jouw badkamer of keuken. Daarbij zijn shutters makkelijk schoon te houden. Een vochtig doekje of een simpele stofdoek doen al wonderen. Een fluitje van een cent dus. Last but nog least; shutters zijn zeer kindvriendelijk. Er zitten geen touwtjes aan waar kinderen aan vast kunnen blijven zitten. Ben jij al overtuigd?

Tip: plaats jij shutters in de badkamer? Pas dan wel op met shampoo en badschuim; deze producten kunnen vlekken veroorzaken in de lak. En dat zou zonde zijn!

Shutters en houten jaloezieën: de verschillen

Shutters en houten jaloezieën worden nog wel eens door elkaar gehaald omdat beide vormen van raamdecoratie enigszins dezelfde look hebben. Het grootste verschil is dat shutters panelen hebben die je open kunt klappen. Een houten jaloezie kun je enkel optrekken naar de bovenzijde van het raam. Daarnaast is de bediening van beide verschillend; jaloezieen bedien je met een bedieningskoord en shutters bedien je handmatig door de lamellen te kantelen met een bedieningslat of met ClearView. ClearView is een vorm van verborgen bediening zonder bedieningslat. Door het handmatig kantelen van de middelste lamel volgen de overige lamellen vanzelf. Welke raamdecoratie past het beste bij jou?

Zonnelux specialist

Boer Staphorst is specialist op het gebied van shutters van het merk Zonnelux. De shutters van dit merk worden altijd met de beste materialen op maat gemaakt. Maatwerk vraagt om vakmanschap en dat is precies wat Zonnelux doet in zijn fabrieken in Europa waar ieder product grotendeels met de hand wordt gemaakt. Met de producten van dit moderne merk weten wij zeker dat wij jou de beste kwaliteit en service kunnen bieden!

Shutters plaatsen betreft maatwerk. Om ervoor te zorgen dat de shutters perfect in het raam of de deur passen, komt onze specialist bij jou thuis om de maten op te meten voor iedere shutter. Maar voordat het zover is; kom langs en ontdek de mogelijkheden in onze winkel. Onze specialisten staan voor jou klaar om te helpen!

Bekijk onze openingstijden

Maak vrijblijvend een afspraak of stel jouw vraag:

filter en sorteer