Keukenverlichting

De perfect manier om extra sfeer in de keuken creëren, is de juiste manier van verlichten. Maak onderscheid tussen basisverlichting, werkverlichting en sfeerverlichting. Zo weet u precies wat u nodig heeft tijdens het kokkerellen in de keuken. Ontdek de mogelijkheden!

Basisverlichting

De basisverlichting in een keuken, zorgt voor de verlichting van de gehele ruimte. Deze verlichting komt vaak uit één lamp die centraal in de ruimte hangt. Deze is niet te fel, maar geeft wel rondom genoeg licht.
Een andere optie is een armatuur met meerdere richtbare spots. Dit armatuur zorgt ervoor dat bepaalde elementen in de keuken gemakkelijk, extra worden belicht. Om zo nog meer sfeer te creëren.
Kies voor algemene keukenverlichting die gedimd kan worden, zo kunt u helemaal zelf bepalen welke sfeer er in de keuken hangt!

Ontdek de mooiste keukens

Werkverlichting

Het is erg belangrijk om tijdens het koken goed verlichting te hebben, zeker wanneer u me scherpe messen aan het werken bent. Daarbij werkt het gewoon ontzettend fijn. Om hiervoor te zorgen zijn het werkblad en het fornuis perfecte plekken om de keukenverlichting te plaatsen.
Het is afhankelijk van de plaats waar de keukenverlichting komt te hangen, welk type verlichting geschikt is. Steeds vaker zien we LED-strips onder hangkasten terug. Naast het feit dat dit eenvoudig te monteren is, zijn de strips ook nog eens energiezuinig, dimbaar en in vele verschillende kleuren beschikbaar. Zo kunt u gemakkelijk de juiste sfeer creëren.
Daarnaast kunt u ook kiezen voor andere lichtbronnen, zoals tl-buizen en spotverlichting. Om deze op een fraaie manier toe te passen, moet er rekening gehouden worden met een aantal punten. Zo is het bijvoorbeeld niet fijn wanneer het licht in de ogen weerkaatst, via het werkblad of het fornuis. Voorkom dit door te kiezen voor diffuus licht, aangezien dit minder reflecteert. Bovendien is het belangrijk om de lichtbron af te schermen, het kan namelijk zo zijn dat er vocht of stoom op de lichtbron terecht komt.

Sfeerverlichting

De keuken wordt steeds meer een woonkeuken, waar steeds meer in wordt geleefd. Het is dan ook belangrijk dat de keuken sfeervol is en uitnodigt om gezellig na te tafelen of gewoon gezellig de avond door te brengen. Hierin speelt de keukenverlichting een belangrijke rol.
Het verschilt natuurlijk per keuken hoe de perfecte sfeer gecreëerd kan worden, aangezien iedere keuken uniek is. Maar een toffe ideeën zijn bijvoorbeeld het verlichten van een vitrine, spots gericht op een bijzonder element in de keuken te richten of om dimbare verlichting boven of onder de keukenkastjes te plaatsen! 

De verlichting op uw keuken afstemmen en de juiste sfeer creëren is nog niet zo makkelijk. Wilt u graag advies over uw keukenverlichting? Kom eens langs, onze keukenspecialisten denken graag met u mee!

Bekijk de openingstijden

filter en sorteer