Gordijnen op maat

Dé echte sfeermakers voor in huis zijn gordijnen op maat. Ze maken jouw interieur helemaal compleet. Maar door de ruime keuze in stoffen is het soms lastig om een keuze te maken wat het beste bij jou past. Misschien ben je op zoek naar verduisterende gordijnen op maat voor op de slaapkamer of ben je juist meer op zoek naar aankleding voor de woonkamer. Bij Boer Staphorst vind je allerlei soorten stoffen voor gordijnen op maat.

Sfeermakers in huis

Vroeger hadden gordijnen voornamelijk een praktische functie. Tegenwoordig hebben gordijnen een andere functie gekregen en dragen ze bij aan de sfeer in een ruimte. Ook de geluiddempende functie is de laatste jaren sterker geworden door de opkomst van harde vloeren. Gordijnen op maat zijn dus geluiddempend, geven privacy en werken veelal goed isolerend.

Waarvoor gebruik je jouw gordijnen?

Voordat je gordijnen op maat gaat kopen, dan moet je je een aantal dingen afvragen. Zijn de gordijnen voor de sfeer in huis of moeten deze ook een praktische functie hebben? Wil je graag dat ze lichtwerend zijn of moeten ze een isolerende functie hebben omdat je in een ouder huis woont?

Wanneer je weet waarom je de gordijnen op maat wilt gebruiken, dan is de keuze aan de stoffen ruim. Van transparant tot verduisterend en van dessin tot effen. Want gordijnen kunnen een behoorlijke ruimte moeten innemen wanneer ze dichtgeslagen zijn, vooral in een hoge kamer. Dit is goed om over na te denken, want wellicht dat een print dan iets té aanwezig is.

Verschillende typen gordijnen op maat

Er zijn verschillende typen gordijnen op maat die mooi te combineren zijn. Want welke gordijnen op maat moet je nu eigenlijk kiezen? Denk bijvoorbeeld aan vitrages, ook wel dunne gordijnen. Vitrages zijn ideaal voor het filteren van daglicht of voor de privacy in jouw woonkamer. Inbetweens zijn net iets dikker dan vitrages en kleden de kamer meer aan. Daarnaast heb je ook nog overgordijnen, deze zijn gemaakt van verduisterende stoffen en uitermate geschikt voor in de slaapkamer.

Vitrages zijn dus dunne gordijnen die zon- en daglicht zo goed mogelijk temperen en inkijk voorkomen. Ze kunnen een raamopening in het geheel of een deel ervan bedekken. Vitrage heeft een “oubollig” imago van vroeger, maar dat is allang niet meer zo. Tegenwoordig kunnen vitrages zeer decoratief zijn en zijn ze in verschillende stoffen en kleuren verkrijgbaar. Bijvoorbeeld in linnenlook of met echt linnen.

Lees meer over onze linnen gordijnen

Inbetweens zijn dikker dan vitrages, maar transparanter dan overgordijnen. Net als vitrages hebben inbetweens ook een decoratieve functie, maar bieden ze ook zeker privacy. Maar zoek je juist raamdecoratie met een meer isolerende, warme en donkere uitstraling. Kies dan voor overgordijnen. Of je kiest voor een vouwgordijn, een combinatie tussen de makkelijke werking van een rolgordijn en een traditioneel gordijn. Een vouwgordijn wordt niet gerold, maar gevouwen bij het optrekken of neerlaten van het gordijn. Je kunt een vouwgordijn herkennen aan de horizontale plooien in de stof. Door deze horizontale vouwen wordt de breedte van het raam extra benadrukt.

Bij de gordijnen is de keuze enorm, je kiest voor verschillende stoffen en kleuren. Je kiest voor stoffen zoals transparante, verduisterende of lichtdoorlatende.

Bediening met het smart home systeem

Over het algemeen worden gordijnen gewoon handmatig open en dicht geschoven. Maar kies je liever voor gemak en comfort? Dan kun je de gordijnen ook automatiseren door middel van fluisterstille motoren. Je kunt de gordijnrails bedienen met een afstandsbediening of via de app op jouw mobiel of tablet. Dan heb je de bediening helemaal zelf in de hand. Maar ben je helemaal fan van een smart home? Dan kun je er ook voor kiezen om de gordijnen te combineren met de systemen voor huisautomatisering zoals de Luxaflex PowerView.

Bekijk de Luxaflex PowerView

Gordijnen op maat kopen?

Ben je er al over uit welke gordijnen op maat het moeten worden? Of zit je nog in twijfel welke het moeten worden? Onze gordijnspecialisten helpen je graag met het uitzoeken van de mooiste gordijnen in jouw interieur. Ze helpen je graag welke gordijnen het beste aansluiten bij jouw wensen. Zo is het maken van de juiste keuze een stuk eenvoudiger. Bij gordijnen op maat komen we van tevoren graag bij je thuis om de gordijnen in te meten. Hiermee kunnen wij je garanderen dat de gordijnen precies op maat gemaakt worden. Maar ook het monteren kun je aan ons overlaten.

Plan jouw afspraak

filter en sorteer