Plissé gordijnen

Met plissé gordijnen creëer je iedere dag weer een ander raam! Hoe leuk is dat?! Maar je kunt met een plissé gordijn nog zoveel meer, het is namelijk de ideale oplossing voor bijzondere ramen met handige functionele eigenschappen.

Raamdecoratie met een speelse touch

Maar wat zijn dan eigenlijk plissé gordijnen? Plissé gordijnen zijn een vorm van raambekleding met een horizontale, strak geplooide stof. In een geopende toestand liggen de plooien van het gordijn als een soort accordeon op elkaar, waardoor ze strak opgevouwen zijn en daarbij weinig oppervlakte in beslag nemen. In een gesloten toestand zijn ze helemaal uitgevouwen en bedekken ze het hele raam.

De schoonheid van deze raamdecoratie zit hem in de eenvoud. De strakke en verfijnde gordijnen creëren een subtiel spel van licht en schaduw. Daarbij passen plissé gordijnen in zowel een modern als klassiek interieur. Ze geven ieder interieur direct een sfeervolle uitstraling en zijn daarom bijvoorbeeld erg geschikt voor in de woonkamer.

Bij plissé gordijnen heb je keuze uit verschillende soorten gordijnen. Ten eerste heb je de standaard plissé gordijn, deze trek je van boven naar beneden dicht. Dit houdt in dat het gordijn in een opgevouwen toestand altijd bovenaan je raam zit waarbij de stof aan de bovenzijde vastzit. Heeft het gordijn een top-down en bottum-up functie, dan kan de stof ook aan de bovenzijde los. Dit houdt in dat je het gordijn van boven naar beneden kunt opentrekken, maar ook van beneden naar boven. De gordijnstof zit dan in het midden van het raam. Als laatste hebben we ook de plissés die uit twee schermen bestaan, dit worden ook wel Duette Shades genoemd. De plissé gordijnen hebben een enkele plooi, waardoor je de koordjes door de stof heen ziet lopen. Dit geeft de raamdecoratie een speelse touch, een erg leuke toevoeging! Plissé gordijnen zijn echt een ideale toevoeging voor ruimtes als de woonkamer, eetkamer of keuken omdat ze fungeren als luchtige raambekleding en niet om een kamer te verduisteren.

Maar Luxaflex heeft plissé gordijnen op maat, deze gordijnen kunnen geleverd worden in diverse stoffen namelijk transparant, semi transparant, lichtdoorlatend & dim out. Overdag transparant en ’s avonds verduisterend. Want na de stof en kleur is de dikte van het materiaal de belangrijkste eigenschap die de sfeer en lichtinval bepaalt.

Maak het bont

De lichtdoorlatende plissé stoffen filteren dus subtiel het licht en zorgen ervoor dat er geen hinderlijk zonlicht maar wel genoeg daglicht naar binnen komt. Dit geeft jouw huis een mooie en warme gloed waardoor jij altijd fijn thuis komt. Wil jij wel wat kleur in huis toevoegen om jouw huis meer kleur en karakter mee te geven? Ook dat is mogelijk!

De plissé gordijnen zijn bij ons verkrijgbaar in prachtige kleuren en mooie dessins. De collectie van bece bevat bijvoorbeeld stoffen met opvallende maar ook rustige dessins. Hiermee oogt jouw huis zelfs op een hele druiligere dag zonnig, wie wil dat nu niet?! Ook de collectie van Luxaflex heeft plissé gordijnen in heel erg veel verschillende dessins welke zowel in moderne als klassieke varianten te verkrijgen zijn. Deze collectie biedt meer dan negentig verschillende duurzame stoffen die een Cradle to Cradle certificaat hebben. Dit certificaat zorgt ervoor dat jij een verantwoorde keuze maakt voor zowel jouw woning als voor het gezin.

Voor ieder raam een oplossing

Onze plissé gordijnen worden op maat gemaakt, dit betekent dat de gordijnen toepasbaar zijn op veel verschillende soorten ramen. Luxaflex heeft diverse innovatieve oplossingen, zodat er voor jou altijd een geschikte oplossing tussen zit. Serres, speciale vormen ramen, dakramen en draaikiepramen zijn voorbeelden waar je plissé gordijnen heel gemakkelijk kunt ophangen. In draaikiepramen zijn plissé gordijnen eenvoudig te monteren met het innovatieve montagesysteem TruFit van Luxaflex. Het systeem kleeft aan het glas, waardoor je de raamdecoratie zonder boren of schroeven kunt ophangen. Het magnetische frame sluit nauw op het raamvenster aan, waardoor de lichtkier zo klein mogelijk is. Wanneer je wilt schoonmaken, dan kun je ook heel gemakkelijk het frame verwijderen.

Geplooide plissé gordijnen komen ook prachtig tot hun recht in erkers en serres. De gordijnen hebben een compact lijnenontwerp waardoor het uitzicht niet wordt belemmert, je kunt altijd genieten van een weids panorama. Ook voor keukens en badkamers zijn plissé gordijnen zeer geschikt!

Wil jij ook plissé gordijnen in jouw interieur? Maar weet je niet zo goed welke kleur en type het beste bij jou past? Onze gordijnspecialisten helpen je graag verder. Zij weten precies welke plissé gordijnen het beste in jouw interieur tot zijn recht komen.

Plan jouw afspraak

filter en sorteer