Hordeur schuifpui

Een schuifpui staat in de zomer vaak open waardoor je binnen en buiten met elkaar verbindt. Maar de insecten van buiten heb je liever niet in huis. Met een hordeur voor je schuifpui houd jij insecten buiten de deur!

De mogelijkheden

Voor grote deuropeningen zoals een schuifpui is een schuivende hordeur de perfecte oplossing. Wanneer je een hordeur voor jouw schuifpui zoekt, zijn er twee mogelijkheden: de plissé hordeur en de schuifhordeur.

Plissé hordeur

Een plissé hordeur herken je door het vouwsysteem van het horgaas. Een plissé hordeur opent zich als een schuifdeur. Het gaas vouwt zich vervolgens naar links en/of naar rechts. Deze hordeur neemt dus weinig ruimte in en heeft geen grote draaicirkel. Gebruiksvriendelijkheid ten top! Bovendien veert het gaas mee wanneer je er tegenaan komt. Superveilig dus voor kinderen én voor huisdieren. Het gaas neemt vervolgens weer zijn oorspronkelijke vorm aan. Daarnaast is de ondergeleider slechts 3 mm hoog waardoor de plisséhordeur ook uitermate rolstoelvriendelijk is. Allemaal redenen waarom een plissé hordeur de meest populaire hor voor een schuifpui is!

Bekijk de plissé hordeuren

Schuifhordeur

Bij een schuifhordeur vormen vaste hordeuren de basis. Door middel van een railsysteem kunnen deze vaste deuren als schuifhordeuren worden gebruikt. Met strakke rails boven en onder, en het gebruik van glijblokken heeft jouw hordeur gegarandeerd een lange levensduur. Daarnaast is het mogelijk om meerdere hordeuren op een rails te plaatsen waardoor er een dubbele schuifhordeur ontstaat. De delen schuiven dan achter elkaar langs. Borstels zorgen voor een naadloze aansluiting. Bovendien kun je de schuifhordeuren makkelijk weghalen in de winterperiode. Ideaal dus voor een schuifpui!

Bekijk de schuifhordeuren

Is mijn schuifpui geschikt

Voor bijna iedere schuifpui is er een geschikte hordeur te vinden; van houten tot aluminium kozijnen. Onze schuifpui hordeuren zijn veelzijdig en worden op maat gemaakt. Onze specialisten kunnen de hordeuren in komen meten zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de afmetingen van de hordeuren. Bovendien kun je bij iedere hordeur kiezen uit een aantal standaard kleuren maar kun je jouw hordeur ook in jouw perfecte RAL-kleur laten maken. Zo stem jij jouw hordeur helemaal af op het kozijn en de deur!

Soorten gaas

Meestal wordt de hordeur voor jouw schuifpui met standaard zwart gaas geleverd. Echter zijn er ook andere soorten gaas mogelijk die wellicht nóg meer aansluiten bij jouw wensen. Heb je bijvoorbeeld hooikoorts? Dan is Poll-tex® gaas perfect voor jouw horren! Dit gaas filtert 90% van de pollen uit de lucht waardoor jij een stuk minder kans hebt op hooikoortsverschijnselen wanneer je lekker in huis zit! Een ander soort gaas is ClearView. Dit is een hor waarvan de draden dunner zijn. Hierdoor verbetert dus het zicht naar buiten en heb je 25% meer ventilatie. Zo houd jij je uitzicht en weer je tegelijkertijd alle insecten! Wanneer zwart gaas niet helemaal bij jouw raamdecoratie past, kun je bovendien ook voor grijs gaas kiezen. Vind je horren niet zo stijlvol maar wel praktisch? Je kunt kiezen voor stripe gaas; een decoratief horrengaas waarmee jouw hor een stuk stijlvoller wordt. Op deze manier kun jij jouw schuifpui hordeur helemaal personaliseren!

Wil jij een hordeur voor jouw schuifpui aanschaffen maar weet je niet waar je moet beginnen? Maak hieronder dan een afspraak met één van onze specialisten. Je kunt natuurlijk ook in onze winkel terecht voor meer inspiratie. Graag zoeken wij samen met jou de perfecte schuifpui hordeur die past bij jouw wensen en interieur!

filter en sorteer