Welke woonstijl past bij mij?

Welke woonstijl past bij mij?

Vraag je jezelf ook wel eens af wat nu precies jouw woonstijl is? Onze interieurontwerpers zien regelmatig tijdens hun interieuradviezen veel overeenkomsten van wat onze klanten mooi vinden. In deze blog laten we graag de meest voorkomende woonstijlen zien, dus lees snel verder.

Woonstijl 1 | Hotel chique

Wanneer je wel eens in een luxe hotel bent geweest, dan herken je deze stijl direct. Het is een woonstijl welke een blijvende indruk achterlaat door zijn rijkdom, luxe en chique uitstraling.

In deze stijl worden rijke stoffen zoals fluweel ook wel bekend als velvet of velours omarmt. Door de glimmende uitstraling van de stoffen wordt het luxe gevoel benadrukt. Daarnaast is marmer als materiaal of als bijvoorbeeld behangprint niet weg te denken in deze stijl. Gouden accenten in verlichting en accessoires, maar ook bijvoorbeeld in je (keuken)kraan, maken deze stijl helemaal af.

De chique uitstraling zie je terug in het gebruik van hoogwaardige materialen en luxe, royale meubels. Maatwerk speelt een belangrijke rol om een passend, groots en strak meubel te creëren. Het gebruik van indirecte verlichting als toepassing op het maatwerk benadrukt de strakke belijning en geeft een luxe uitstraling.

Als laatste fungeert behang als een chique eyecatcher met opvallende patronen en texturen die de ruimte tot leven brengen. Hotel chique is een woonstijl met een luxe en comfortabele uitstraling waardoor je dagelijks het gevoel hebt in een hotel rond te lopen. Wat wil je nog meer?!

Woonstijl 2 | Kleur bekennen in jouw interieur

Durf jij te experimenteren met kleur en patronen voor een uniek interieur in jouw huis? Dan is deze woonstijl met veel kleur echt iets voor jou! De stijl is een waar feestje voor de zintuigen, waar levendige complementaire kleuren samenkomen met zachte pasteltinten. Ook het gebruik van contrasten in materialen, denk aan kunststoffen, maar ook extreme hoogpolige materialen zijn hier onmisbaar.

Deze stijl is een echte ode aan de kunst. Het gebruik van kleur met grafische patronen fleuren de ruimte op. Kies voor verschillende statements in een felle kleur en combineer glanzende- met matte afwerkingen.

De meubels en decoratie stralen design uit en zo neemt kunst een centrale rol in. Maak van je muur een galerij met kunstige prints of kies voor een kunstzinnige vaas door vorm, print en/of kleur. Ook een behang in een gave, gekleurde print is een eyecatcher. Denk erom dat je de juiste balans opzoekt door bijvoorbeeld gebruik te maken van effen en lichte basiselementen.

Deze stijl is dus perfect voor degenen die durven te experimenteren met kleur en patronen. Een combinatie van design, kunst en creativiteit die elke dag jou weer laat verrassen en inspireren.

Woonstijl 3 | Natuurlijke elementen

De natuurlijke woonstijl is een eerbetoon aan de schoonheid van de natuur en de belangrijkste kenmerken van de natuur omarmen de puurheid van het buitenleven. In deze stijl wordt gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren, vormen en materialen die een rustige, fijne sfeer in huis creëren. Denk hierbij aan aardse tinten, bruin- en groentinten en materialen zoals hout, steen en aardewerk.

Materialen zoals rotan, linnen en papier worden vaak gebruikt voor verlichting en decoratie. Het gebruik van organische vormen is in deze stijl onmisbaar, net als het gebruik van groene planten. Deze brengen niet alleen leven in een ruimte, ze geven ook een gevoel van rust.

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in deze stijl. De nadruk ligt hierbij vooral op milieuvriendelijke en ethisch verantwoorde keuzes. Het brengt rust in onze leefruimte rondom de drukte in het dagelijks leven.

Woonstijl 4 | Scandinavisch

Scandinavisch is en blijft een populaire woonstijl. De stijl staat bekend om zijn verfijnde eenvoud en elegantie. Minimalisme staat centraal in deze stijl, waarbij 'less is more' het motto is. Het (kleuren)palet bestaat voornamelijk uit rustgevende pasteltinten en neutrale kleuren, wat zorgt voor een kalme basis en tegelijkertijd een ruimte groter en lichter doet lijken.

Strakke lijnen en functionaliteit kenmerken de meubels, waarbij de nadruk op eenvoud ligt. Lichte houtsoorten worden in deze stijl toegevoegd als warme uitstraling en een Scandinavisch gevoel. Materialen zoals wol en bouclé creëren tegelijkertijd een knusse sfeer. Als tegenhanger geeft het gebruik van terrazzo bijvoorbeeld in een tegel een eigentijdse uitstraling.

Functionaliteit is zeer belangrijk in de Scandinavische woonstijl, waarbij elk gedeelte van het huis een doel moet hebben en rommel vrijwel niet te vinden is. De nadruk ligt op een rustgevende omgeving waar je kunt ontspannen en me-time kunt inplannen.

Het bepalen van jouw woonstijl en welke items daarbij horen kan soms best ingewikkeld zijn. Wellicht komen jij en je partner niet overeen qua woonstijl. Gelukkig zijn daar onze interieurontwerpers om jou te helpen om de woonstijl in jouw interieur te kunnen integreren.

Ontdek de mogelijkheden van een interieuradvies

Delen