Dakleer

Dakleer, ook wel bitumen genoemd, is een vorm van dakbedekking dat veel wordt gebruikt voor het plat dak. Het is een goedkope vorm om het dak waterdicht te krijgen. Op onze bouwmaterialenafdeling hebben we verschillende rollen dakleer. Onze experts geven u graag informatie en advies.

Dakleer bij Boer Staphorst
Op onze bouwmaterialen afdeling hebben we een groot assortiment aan dakleer. Indien de gewenst hoeveelheid niet op voorraad is kunnen wij dit gemakkelijk voor u bijbestellen. Naast deze vorm van dakbedekking hebben we ook allerlei andere soorten zoals; golfplaten, EPDM, dakpannen en stalen dakpanplaten.

Heeft u vragen of wilt u een bestelling doorgeven laat uw gegevens achter op het formulier onderaan de pagina. Voor direct contact kunt u bellen naar 0522-466830 of een e-mail sturen naar bpg@boer-staphorst.nl.

Dakleer

Voor- en nadelen dakleer

Alle voordelen van bitumen voor u op een rij:

  • Ijzersterk
  • Waterdicht (er is tegenwoordig ook zelfklevend dakleer, dit is echter gevoeliger voor lekkages)
  • Grote kleefkracht
  • Bitumen dakleer is bestendig tegen chemische stoffen

 

Echter kan deze dakbedekking slecht tegen UV-straling, heeft het een kortere levensduur en is het inelastisch: hard bij kou en zacht bij hitte. Wilt u deze eigenschappen niet dan kunt u een kijkje nemen tussen onze andere mogelijkheden. In de winkel helpen onze specialisten u graag verder met de juiste dakbedekking.

Bekijk onze andere soorten dakbedekking >

Toepassing

Op onze bouwmaterialen afdeling wordt regelmatig gevraagd hoe bitumen het beste kan worden geplaatst. Hieronder volgt een kort stappenplan;

  1. Maak het dak schoon en start met het uitrollen van uw dakleer totdat het dak volledig is bedekt
  2. Verwijder het overtollige materiaal. Dit dient vakkundig te worden weggesneden
  3. Wanneer het dakbedekking op maat is, kunt u het dakleer weer oprollen
  4. Nu is het tijd voor de brander. Verhit de onderkant van het dakleer tijdens het opnieuw uitrollen. Zo smelt de onderlaag samen en dat maakt de dakbedekking stevig en waterdicht
  5. Tot slot gaat u met een aandrukroller over de bitumen dakbedekking zodat de naden weer goed op elkaar aansluiten.

 

Wilt u meer informatie over ons dakleer? Laat op het onderstaande formulier uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Maak vrijblijvend een afspraak of neem contact op - bouwmaterialen

Heeft u een vraag over onze bouwmaterialen of wilt u contact opnemen voor een bestelling ? Laat via het onderstaande formulier uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.