Badkamertrend: Wabi Sabi

Badkamertrend: Wabi Sabi

Wabi Sabi is een eeuwenoude Japanse kunstvorm, die als uitgangspunt heeft dat streven naar perfectie alleen maar stress oplevert. Volgens Wabi Sabi, vrij vertaald ‘eenvoud en het verstrijken van tijd’, zit schoonheid in natuurlijke dingen, in veroudering, in vergankelijkheid en vooral… in imperfectie. Ga voor de badkamertrend Wabi Sabi en creëer zo een (im)perfecte plek om op natuurlijke wijze tot rust te komen.

Ontdek ook andere badkamertrends

Organisch en romantisch

Bij de populaire Wabi Sabi-trend hoeft niets meer perfect recht te zijn en mag je alles zoveel mogelijk laten afhangen van de natuurlijke schoonheid van materialen. Denk bijvoorbeeld aan ruwe materialen als natuursteen en onbewerkt hout, zowel op zichzelf als in combinatie met elkaar een waanzinnige uitstraling aan je badkamer kunnen geven. Er zijn ook heel mooie technieken als oxideren, die een prachtig verweerd effect toebrengen aan bijvoorbeeld staal.

Bekijk de mooiste landelijke badkamers

Bovendien zijn stoere materialen als beton goed toe te passen bij deze trend, niet in de laatste plaats omdat beton zich heel makkelijk laat modelleren. Bij al die natuurlijke energie horen prachtige natuurlijke kleuren zoals aardetinten, steenrood, veel bruin- en beige, grijzen en als accent hier en daar stoer zwart of zelfs stijlvol goud.

Terug naar de natuur

Over het algemeen zijn de vormen binnen de badkamertrend Wabi Sabi asymmetrisch en in ieder geval nooit recht. Echte zijn er in de badkamer wel een aantal rechte lijnen, zoals de muren, radiatoren en meubels. Combineer de strakke elementen met het onregelmatige, dat is precies wat zo fijn is aan een badkamer in Wabi Sabi-stijl. Combineer bijvoorbeeld een massieve, natuurstenen of robuuste houten waskom met een strak badkamermeubel voor een rijk contrast. De prachtige materialen zullen juist mooier worden naarmate ze ouder worden. Vergeet je tenslotte niet uit te leven met accessoires! Ga voor natuurlijke materialen, zoals een rieten was- of handdoekenmand, een kurken zeeppompje en een ambachtelijk houten krukje. Met die imperfecte afwerking wordt alles júist perfect!

Wil jij ook een badkamer waarin je helemaal tot rust kunt komen? Maak een afspraak en vertaal het Wabi Sabi-gevoel naar jouw badkamer!

Plan een afspraak

Delen