Hoe verf je een buitenmuur?

Hoe verf je een buitenmuur?

Een tijdje geleden deelden wij al een blog over de Kalei gevelverf van Pure & Original. Nu het buiten mooier weer wordt, brengen we ook steeds meer tijd buiten door. Want zit jij bijvoorbeeld al een tijdje tegen een buitenmuur aan te kijken die je niet zo mooi vindt? Dan is het de hoogste tijd om jouw buitenmuur een andere uitstraling te geven. Maar hoe pak je dit het beste aan? Wij helpen je graag door middel van onderstaand stappenplan.

Lees de blog over Kalei gevelverf

Bereid de muur voor op het verven

Uiteraard beginnen we bij stap 1. Voordat je begint met het verven van de buitenmuur, is het heel erg belangrijk dat de ondergrond van de muur schoon, droog, stof- en vetvrij is. Wanneer je dit van tevoren doet, dan zal de buitenmuur langer mooi blijven en ook nog eens goed beschermd zijn. Maar waar begin je met schoonmaken?

Om al het vuil, overige verf en andere vuile dingen te verwijderen van de muur, raden wij aan om de muur eerst goed schoon te spuiten met een hogedrukreiniger. Vervolgens laat je de muur 30 dagen drogen, het is niet erg als het tussendoor gaat regenen en daarna behandel je de muur met Pure & Original Wallfix. Deze Wallfix dient als een isolatie en fixatie laag voor het schilderen. Dit geldt voor een muur met als ondergrond beton, cement en baksteen. Heb je een andere ondergrond, vraag dit dan even na aan onze verfspecialisten.

Verf de muur met Kalei gevelverf

Is de muur goed genoeg gereinigd? Dan is het tijd om de gevelverf aan te brengen. Zoals je in de blog van de gevelverf kunt lezen, is deze verf er in verschillende soorten. Aan de ene kant heb je de Quartz Kalei met een grove uitstraling en aan de andere kant Calex Kalei die de muur een egaal effect geeft. Je brengt 1 à 2 lagen Kalei gevelverf aan op de muur, eventueel met een Kalei blokkwast voor een natuurlijke uitstraling. De verf is na 30 tot 60 minuten stofvrij. Maar schilder nooit in direct zonlicht.

Reinig je handen en het gereedschap

Ben jij klaar met schilderen en is jouw buitenmuur helemaal naar wens? Dan reinig je na gebruik direct jouw handen en het gereedschap met zeep en water. Heb je niet alle verf gebruikt? Geen zorgen, dit blijft houdbaar in de oorspronkelijke verpakking tot 12 maanden, mits het op een droge en vorstvrije plaats is opgeborgen.

Je merkt dat de tuin en/of woning direct een andere uitstraling krijgen als je de muur hebt geschilderd. En na al dat harde werken is het dan echt tijd om te gaan genieten! Dit is dan ook de laatste stap uit het stappenplan wanneer jij de buitenmuur wilt verven.

Heb jij naar aanleiding van deze blog zin om de buitenmuur te gaan verven. Kom dan langs in onze winkel. Maar zit je nog met vragen? Stel deze dan aan onze verfspecialisten, zij helpen je graag!

Bekijk de openingstijden

Delen