Een relaxfauteuil met Deens design

Een relaxfauteuil met Deens design

Een aangename en comfortabele stoel is onmisbaar in elk huis. Wanneer je 's avonds bijkomt van een drukke dag, wil je wel fijn zitten. Het lekkerste zit je dan in een goede fauteuil! Bij fauteuils gaat het namelijk om persoonlijk comfort. Wij vinden het belangrijk dat er voor ieder een passende fauteuil is. Maar wat voor type relaxfauteuil tegenwoordig onmisbaar is? Dat zijn toch wel degene met een Deens design.

Wat is Deens design?

Tijdloos & minimalistisch, zo kun je Deens design goed omschrijven. Maar hoe kan het dat Scandinaviërs altijd zo goed zijn in het ontwerpen van mooie meubelen en dan met name relaxfauteuils? Dat heeft te maken met een aantal redenen. Deense ontwerpers gaan over het algemeen vaak uit van simpele en functionele producten. Meubelen zijn natuurlijk gebruiksvoorwerpen en daarbij staat functionaliteit voorop. Dus een relaxfauteuil moet goed zitten. En daarnaast komt schoonheid op de tweede plek. Praktisch, daar houden wij wel van. 

Daarnaast zijn Denen goed in het maken van mooie meubelen die een leven lang mee kunnen gaan. Ze nemen echt de tijd om te ontwerpen en in te zoomen op elk detail. Overbodige elementen laten ze vaak graag achterwege, daardoor is Deens design te omschrijven als tijdloos. Vaak zijn er ook vele stappen nodig om één relaxfauteuil te maken. Uiterste precizie is hierin heel erg belangrijk. Dus kennis van zaken en vakmanschap is heel belangrijk. 

Bekijk meer relaxfauteuils

Neem bijvoorbeeld de relaxfauteuils van Flexlux, typische relaxfauteuils met een Deens design. De volgende fauteuil typeert echt wat Deens design is. De stoel is namelijk ontworpen met een gasveermechanisme waarmee je soepel en moeiteloos van positie kunt veranderen. De voetensteun zorgt voor een rustige plek om te ontspannen en tot rust te komen. De hoofdsteun is in hoogte en hoek verstelbaar, zodat je in de beste positie kunt lezen, tv kijken of relaxen.

Delen