Trend van dit moment: droogbloemen

Trend van dit moment: droogbloemen

Op interieurgebied zijn droogbloemen toch wel dé trend van dit moment! Het ziet er niet alleen super tof uit, droogbloemen gaan ook nog eens extra lang mee! Dus eigenlijk hebben we hier te maken met een win-win situatie. Droogbloemen kunnen een toevoeging zijn voor je interieur en het grote voordeel daarbij is dat ze verder geen onderhoud nodig hebben. Dus zelfs voor degene die geen groene vingers hebben, is dit echt de perfecte oplossing!

Je kunt droogbloemen dus op vele verschillende manieren in jouw interieur verwerken. Denk bijvoorbeeld in de vorm van een krans, onder een stolp of in verschillende reageerbuisjes die fungeren als vaasjes. Zet je de droogbloemen in een toffe vaas, dan wordt het bijvoorbeeld een echte eyecatcher voor je interieur! Of hang de droogbloemen als een boeket aan een mooi lint met een haakje aan de muur. We love it! Zo zie je maar dat je met droogbloemen heel erg veel kante op kunt.

Tips om droogbloemen mooi te houden

Droogbloemen zijn dus dé trend van dit moment, maar je moet wel met een aantal dingen rekening houden om echt lang van jouw droogbloemen te kunnen genieten. We hebben een aantal tips voor jou hieronder verzameld:

  • Droogbloemen zijn erg kwetsbaar en kunnen snel hun blaadjes verliezen. Zet de bloemen daarom niet op de tocht of op een plek waar er vaak langs wordt gelopen.
  • Om de kleuren zo mooi mogelijk te houden, kun je de bloemen het beste niet in de zon zetten of leggen. Anders kan dit ervoor zorgen dat de bloemen er flets uit gaan zien, omdat ze snel hun kleur verliezen.
  • Voor een extra beschermlaag kun je een dun laagje haarlak over de droogbloemen spuiten. Zo behouden ze beter hun vorm en blijven ze nog langer mooi.

Twee manieren om het zelf te doen

Wanneer het begint te kriebelen en je toch liever zelf aan de slag wilt, ook dat kan! Je kunt op heel veel manieren zelf bloemen drogen, waarvan we hieronder twee eenvoudige manieren uitlichten.

  • Heb jij al een boeket bij elkaar geplukt in de natuur? Dan kun je deze het beste eerst goed bij elkaar binden, zodat het een geheel blijft in de vorm die jij het mooiste vindt. Daarna hang je dit boeket ondersteboven aan een haak, het liefst op een donkere, droge en redelijk koele plek. Afhankelijk van de luchtvochtigheid droogt het boeket binnen zo'n twee tot vier weken. 
  • Misschien ken je deze methode nog wel van vroeger: bloemen drogen door deze te persen. Dit effect krijg je wel het beste met bloemen die een dunne steel hebben met een niet te omvangrijke bloem. Zo'n bloem kun je super leuk tussen een zwevend fotolijstje doen! Je neemt een zwaar en dik boek, de te drogen bloemen leg je tussen twee tissuepapiertjes, je slaat het boek voorzichtig dicht en zet er nog wat zwaars op. Het duurt ongeveer een week of twee totdat de bloemen gedroogd zijn. 

Tip: maak je eigen thee van droogbloemen! Lavendel en/of kamille zijn perfecte voorbeelden van bloemen waarvan je heerlijke thee kunt maken. Je wordt helemaal zen van deze thee!

Droogbloemen zijn dus echt helemaal terug van weggeweest! Ze zijn niet alleen super duurzaam, je kunt er ook oneindig veel kanten mee op voor iedere ruimte in huis. Hang ze aan de muur, zet ze in een grote vaas of leg ze als een gedroogd boeket op tafel. Droogbloemen zijn te verkrijgen in allerlei soorten, kleuren en maten. Zo stel je heel gemakkelijk jouw boeket samen, wat past bij de kleuren in jouw huis! Je shopt ze bij ons in de shop of in onze winkel! Van hippe pampasgrassen tot samengestelde pakketten of van gave pluimen tot tarwegrassen.

Ontdek een deel van onze online collectie

Delen