Feestelijk tafelen in december

Feestelijk tafelen in december

Zeggen we december, dan zeggen we heerlijk eten! Voor ons staat de maand december in het teken van feestelijk tafelen met de familie. Urenlang dineren doe je het liefste aan een prachtig gedekte tafel. Maar hoe zorg je ervoor dat de tafelaankleding jouw gerechten nog meer laat shinen? Wij geven je hiervoor graag tips.

Een goede basis is het halve werk

Het klinkt heel cliché, maar het is toch echt waar. Een goede basis is het halve werk voor jouw feesttafel. Bedenk van tevoren goed welke sfeer je op tafel neer wilt zetten. Ga je voor een klassiek wit servies of ga je juist uitpakken met kleur? Het is geheel aan jou. Als tip willen we wel meegeven dat je ervoor moet zorgen dat de kleuren op tafel met elkaar matchen voor een rustig geheel. Spanning op tafel kun je creëren door te variëren met materialen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een houten onderbord te laten contrasteren met een porseleinen bord.

Durf ook eens te kiezen voor een ander soort bestek in plaats van het gebruikelijke zilveren bestek. Goud of zwart bestek geeft jouw feestelijke tafel net die extra touch! Neem bijvoorbeeld het gave zwarte bestek van vtwonen

Shop jouw zwarte vtwonen bestek

Less is more

Nadat je uren in de keuken hebt lopen zwoegen op de feestelijke maaltijd, wil je natuurlijk dat de eerste indruk hiervan spectaculair is. Daarom zeggen wij ook wel less is more. Dit gaat helpen bij de presentatie van de gerechten. Zorg ervoor dat de borden niet te klein zijn, heb je dit wel dan oogt het bord al snel rommelig en vol. Maar met een te groot bord valt het gerecht weer in het niet. Dus zorg ervoor dat de verhoudingen goed zijn.

En denk eraan, oneven ingrediënten geven jouw gerecht een meer natuurlijke look & feel. Want zeg nu zelf, vijf garnalen doen het beter dan vier garnalen op een bord. Serveer de bijgerechten van het diner op een mooie plank en de sauzen in schaaltjes. Op deze wijze maak je jezelf het heel makkelijk en het staat ook nog eens super gezellig op tafel. Garneer eventueel met wat kruiden. En zo zorg je ervoor dat iedereen zijn of haar gewenste hoeveelheid eten kan pakken. 

De tafeldecoratie

En nu komt voor velen toch wel het leukste werk! Met de tafeldecoratie kun je flink uitpakken. Kaarsen zijn hierbij altijd een goed idee, kaarsen geven namelijk een instant warme sfeer aan tafel. Om het geheel niet te statisch te maken, maak je gebruik van kaarsenstandaards in verschillende hoogtes. 

Ook met servetten kun je een extra gezellige touch geven aan jouw feesttafel. Voor de creatievelingen onder ons! Vouw de servetten in een mooi figuur, leg ze op het bord met een servetring of gebruik een servethouder. Een beetje groen maakt de tafel helemaal compleet. Leg verspreid over de tafel wat dennentakken of eucalyptus takken neer. Het is ook heel gaaf om de takken als groepjes aan elkaar vast te binden en er een tafelstuk van te maken voor in het midden van de feesttafel. Leef je uit en laat je creativiteit de vrije loop!

En hier hebben we misschien wel de belangrijkste tip van allemaal! Om tijdens het uitserveren van jouw gemaakte gerechten jouw feestkleding niet onder te knoeien, is een feestelijk schort onmisbaar. Zo bespaar je jezelf vlekken op de kleding. En zeg nu zelf, dat zou wel zonde zijn?!

Zo zie je maar, met de leukste serviezen, woonaccessoires en keukengerei maak je er een onvergetelijke decembermaand van. Shop hieronder jouw servies of kom gezellig langs in onze winkel. Veel succes met de aankleding & eet smakelijk!

Delen