Inbraakpreventie tijdens de vakantie

Inbraakpreventie tijdens de vakantie

De zomer is weer begonnen! Tijd om er even lekker tussen uit te gaan en op vakantie te gaan. Helaas is dit ook de periode dat inbrekers meer actief zijn. Met enkele tips kun je ongenodigde gasten toch eenvoudig buiten de deur houden. 

Anti-inbraaktips voor de vakantie

Helaas is een inbraak nooit helemaal te voorkomen, maar je kunt veel doen om de kans op een inbraak aanzienlijk te verkleinen. Wij hebben voor jou even de beste tips op een rij gezet.

  • Zet nooit op social media dat je op vakantie bent, inbrekers houden namelijk alles in de gaten.
  • Zorg ervoor dat op verschillende plekken in het huis, op verschillende tijden. licht gaat branden als het donker wordt. Je kunt dit heel eenvoudig doen met behulp van een schakelklok
  • Vertel de buren dat je met vakantie gaat, zij kunnen dan een oogje in het zeil houden. Ze kunnen dan ook voor de post en platen zorgen. Vraag hen ook om de gordijnen dicht te doen in de avond en 's ochtends te openen, zo lijkt het alsof er iemand in huis is.
  • Om te doen alsof iemand thuis is, kun je ook een auto op de oprit zetten, eventueel de tweede auto of de auto van de buren.
  • Laat wat speelgoed rondslingeren in huis, zet wat kopjes op tafel en laat een krant liggen. Zo krijgt het huis een bewoonde indruk.

Neem voorzorgsmaatregelen 

Je kunt een aantal dingen doen om jouw huis nog beter te beveiligen tegen inbrekers. Hang een een beveiligingscamera op, deze hebben een afschrikwekkend effect op inbrekers. Het risico om op beeld herkent te worden, is immers geen fijne gedachte. Voor nog geen tweehonderd euro heb je al een camera met nachtzicht, zodat je 24/7 de omgeving rondom je woning in de gaten kunt houden.

Ook verlichting met bewegingssensoren schrikt af, zeker als je dergelijke verlichting bij de toegangspunten van je woning monteert. Bovendien is het ook vanuit praktisch oogpunt handig om dergelijke verlichting te hebben, omdat je op die manier nooit zelf het licht aan en uit hoeft te doen. Daarnaast bespaar je ook nog eens stroomkosten, omdat het licht alleen aan gaat als het nodig is.

Alle voorgaande maatregelen zijn nutteloos als inbrekers via de garagedeur alsnog eenvoudig je woning kunnen binnenkomen. Met name oude garagedeuren zijn niet altijd goed beveiligd. Denk aan de klassieke kanteldeuren die van een simpel slot zijn voorzien. Je kunt twee dingen doen om de garage beter te beveiligen: een nieuwe garagedeur kopen of moderne sloten kopen en die op de deur monteren. Zorg dus altijd voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en eventuele lichtkoepels. Vergeet hierbij vooral niet de bovenverdieping, wanneer deze gemakkelijk te bereiken zijn door een uitbouw.

Shop hier jouw diefstalbeveiliging

Hopelijk heb je iets aan deze tips en zorgen wij er samen voor dat je ongenodigde gasten buiten de deur weet te houden. Wij willen jullie alvast een fijne vakantie wensen! Van tevoren nog de nodige maatregelen nemen? Kom dan eens langs in onze winkel! Wij helpen je graag met veiligheidsbeslag, sensorverlichting, beveiligingscamera's en alarmsystemen.

Bekijk onze openingstijden

Delen