Laden...

Natuurfotografie in de puurste vorm

Natuurfotografie in de puurste vorm

Met wanddecoratie kun je een ruimte in je woning er compleet anders uit laten zien. En het enige dat je hoeft te doen is het ophangen. Een gemakkelijke manier om je interieur nieuw leven in te blazen. Met de wanddecoratie van Liljebergs krijg je dit letterlijk en figuurlijk voor elkaar, want wanddecoratie is dus onmisbaar in je interieur.

Insecten & objecten uit de natuur

Het merk Liljebergs is een verzameling afbeeldingen, gebaseerd op de fotografie van insecten en andere objecten uit de natuur door Göran Liljebergs. Göran Liljebergs heeft al jarenlang een enorme passie voor vlinders, insecten en de natuur. Daarnaast heeft hij een passie voor fotografie en deze passies heeft hij met elkaar gecombineerd.

Zijn doel is om te laten zien hoe de natuur eruit ziet, met macro fotografie kleuren en details die voor iedereen zichtbaar zijn. Tot voor kort werd zijn werk vooral gebruikt als illustratie in allerlei boeken, maar nu heeft zijn werk de weg gevonden naar onze woonkamers. Het wordt omschreven als natuurfotografie in zijn puurste vorm, zo kan Liljebergs in een notendop worden omschreven.

Bekijk meer van onze wanddecoratie

Hoe gaat Göran Liljebergs te werk?

De ‘fotomodellen’ leent Göran meestal van het Zweeds natuurhistorisch museum in Stockholm, waar hij lid is van de entomologische vereniging. Ook leent hij regelmatig ‘fotomodellen’ van zijn entomologie-vrienden en zit er een deel van zijn eigen verzamelde collectie bij. Hij fotografeert aan de hand van macrofotografie. Waarbij elke afbeelding bestaat uit honderden afbeeldingen die op elkaar gestapeld zijn met verschillende scherptediepten om zo een gedetailleerd en realistisch beeld te maken. Met de macrotechniek kun je afbeeldingen vergroten met een grote vergroting zonder scherpte te verliezen.

Liljebergs fotografeert en print alles in zijn eigen studio met de beste high-end inkjetprinters die verkrijgbaar zijn. Dit wordt gedrukt op mat 200 grams kwaliteitspapier met pigmentinkten van de hoogste kwaliteit en zeer lange levensduur. Het is absoluut geen massaproducten maar een complexe techniek die exclusiviteit en een gedetailleerd resultaat oplevert. Dit alles geeft een kwaliteit en duurzaamheid die ver uitstijgt boven de traditionele offsetdrukwerk. De specialiteit van Göran Liljeberg is de macrofotografie van kleine insecten in grote vergroting. Want macrofotografie is echt een vak apart en we kunnen zeggen dat Göran daar wel een meester in is.

Met zorg en aandacht

Het doel van Göran is om de natuur te laten zien zoals deze eruit ziet, met het vereiste detail, scherpte en kleurenbereik. De meeste foto’s zijn gebruikt als illustraties in boeken, maar tegenwoordig wordt het ook steeds meer gebruikt als kunst in huis. Er zijn wel meer dan 400 verschillende prints van insecten, planten, mineralen, kristallen en andere objecten uit de natuur. De zorg en aandacht waarmee gefotografeerd is straalt er vanaf. Alles krijgt de aandacht tegen een helwitte achtergrond, dit wil je toch gewoon aan de muur hebben hangen?

Wil jij ook zo’n mooie Liljebergs aan de muur hebben hangen? Kom dan eens langs om de collectie te bekijken. Naast de afbeeldingen hebben we ook bijbehorende fotolijsten en houten hangers. Wie weet heb jij binnenkort een echte Liljebergs aan de muur hangen!

Bekijk hier onze openingstijden

Delen