SMEG

Buongiorno, conoscere SMEG! Oftewel, maak kennis met het merk SMEG. Een Italiaanse fabrikant van huishoudelijke apparaten. Wij nemen je mee in het ontstaan, de geschiedenis door de jaren heen en wat het keukenmerk allemaal voor jou te bieden heeft.

Het ontstaan van SMEG

SMEG, gevestigd in Guastalla, nabij Reggio Emilia in het noorden van Italië. Het begon allemaal in 1948, toen Vittorio Bertazzoni sr. SMEG op deze plek opricht. SMEG staat voor Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla, deels vernoemd naar de regio waar het merk officieel vandaan komt. Na de oprichting beginnen ze in 1955 met de productie van fornuizen, met de presentatie van het eerste fornuis in 1956. Door de jaren heen wordt er door- en doorontwikkeld, wat ervoor zorgt dat SMEG uitgroeit tot een steeds groter bedrijf.

In 2014 is het dan eindelijk zover, een lijn met kleine huishoudelijke apparaten die is ontworpen door Deepdesign studio. Dit allemaal om meer design en luxe in de keuken te halen. SMEG is dus een Italiaans familiebedrijf dat design keukenapparatuur produceert. Al meer dan zeventig jaar staan de SMEG producten bekend om het elegante en smaakvolle ontwerp wat is voortgekomen uit samenwerking met verschillende architecten. Inmiddels is SMEG wereldwijd actief, zo hebben ze dochterondernemingen over de hele wereld zoals in Nederland, Zuid-Afrika, Australië en Portugal. Maar ook twee verkoopkantoren in Hongkong en Saoedi-Arabië met een uitgebreid verkoopnetwerk.

Door de heersende bedrijfscultuur en filosofie binnen dit bedrijf, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit, technologie en design, staat SMEG echt internationaal bekend als toonaangevend vertegenwoordiger van ‘Made in Italy’. Wij houden ervan!

De technologie achter de producten

Met de producten van SMEG worden alle elementen van een ontwerp samengebracht. Dit is dan ook de reden dat de gecertificeerde laboratoria, met kennis van materialen en technologie, ernaar streven om producten te ontwerpen die de behoeften van ieder dagelijks leven beantwoorden. Hierbij worden altijd de essentiële kenmerken, zoals kwaliteit, duurzaamheid, design en comfort, in acht genomen. Om de betrouwbaarheid van dit productieproces zoveel mogelijk te waarborgen, worden de producten continue aan een strenge controletest onderworpen. 

Design in Italiaanse stijl

Het merk is van mening dat design een belangrijk gegeven is om een product een eigen identiteit te geven. Dit zorgt ervoor dat het keukenapparatuur met de ultieme belevenis wordt. Bij de productie moet er aandacht zijn voor detail- en design oplossingen die het interieur verrijken en een ware beleving zijn voor de gebruiker. Met SMEG worden producten het middelpunt van het hart van het huis. De keuken krijgt een eigen identiteit en uitstraling met de super gave producten van SMEG!

Dit alles komt door de samenwerking met verschillende internationaal beroemde architecten. Met elkaar weten ze als geen ander hoe technologie en design met elkaar moeten worden gecombineerd. Op deze manier onderscheiden de producten van SMEG zich in zowel technologie als design en kunnen we spreken van echt Italiaans design. Je gaat echt verder dan alleen het praktisch gebruik, het draait echt om de beleving en ervaring. En zo wordt de keuken dé ideale plek met een eigen identiteit en uitstraling.

SMEG en duurzaamheid

Al jaren lang heeft dit innovatieve merk richtlijnen en doelstellingen die gericht zijn op duurzaamheid en het milieu. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel, iets wat wij alleen maar kunnen bewonderen omdat wij duurzaamheid ook zeer belangrijk vinden. Waarin dit zich uit? Het hoofdkantoor van SMEG, gelegen in Italië, is uitgeroepen tot een van de meest innovatieve plekken in Italië.

Maar dat is niet het enige aspect waarin de duurzaamheid zich uit. Ook in het ontwerpen van de apparaten wordt er met de grootste aandacht voor de milieueisen gewerkt. Er wordt veel aandacht besteed aan de materialen die vervolgens weer gemakkelijk te recyclen zijn. Naast het feit dat de apparaten voldoen aan de Europese richtlijnen, heeft het merk ook intern een regelgeving die ervoor zorgt dat de invloed op het milieu tot een minimum wordt beperkt. Met betrekking tot duurzaamheid wordt er niet alleen rekening gehouden met het milieu maar ook met de maatschappelijke verantwoordelijkheid die zij als merk hebben.

De veelzijdige collectie van SMEG

In de collectie van SMEG vind je diverse soorten kleien huishoudelijke apparaten, de nieuwe iconen voor jouw huiselijke ruimte. Maar welke keukenapparaten vallen onder de kleine huishoudelijke apparaten? Wij nemen je mee in deze wereld!

Houd je ervan om in de keuken te staan? En houd je ervan om lekker te bakken met de kids of misschien wel alleen? Dan zijn de keukenmachines van SMEG echt iets voor jou! Deze worden gekenmerkt door de vloeiende lijnen en levendige kleuren. Ze passen echt bij jou wanneer je een passie hebt voor koken en geloof ons het wordt je beste maatje in de keuken. Over ieder detail is nagedacht en dit heeft geleid tot een robuuste en degelijke keukenmachine. Door het ergonomische ontwerp is de machine gebruiksvriendelijk en na gebruik eenvoudig schoon te maken.

Heb je een heerlijk taartje gebakken en zin om deze op te peuzelen met een lekker kopje koffie? Kies uit een filterkoffiemachine of voor de echte Italiaanse manier met een espressomachine. Het is net alsof je in Italië bent. Of denk aan de koffiemolen, ontworpen voor de fijnproevers die van de echte koffiesmaak houden. Misschien houd je niet zo van koffie en ben je meer van de thee, ook dan is er een apparaat voor jou. Neem de gave, retro waterkoker. Deze wil je toch niet in de kast hebben staan, deze mag geshowd worden in de keuken.

Houd jij ervan om te ontbijten met een gezonde smoothie? Of na het sporten op kracht komen? Lunchen met een gemakkelijke soep? Met de blenders en staafmixers van SMEG zit dit wel goed! Deze apparaten zijn de perfecte manier om ingrediënten met verschillende samenstellingen goed met elkaar te mengen. En weet je?! Deze apparaten kun je op elk moment van de dag gebruiken. Of wat denk je van een gaaf broodrooster of een citruspers voor een gezond sapje iedere ochtend.

Special Edition collectie

De bekende broodrooster met twee sneden en de waterkoker uit de 50’s Style collectie hebben een ware metamorfose ondergaan voor de nieuwe Special Edition collectie. Geloof ons maar, als je eenmaal deze apparaten hebt gezien dan ben je op slag verliefd en wil je niets anders in jouw keuken hebben staan! De Special Edition is hiervoor ontwikkeld in matte varianten op eerder uitgebrachte tinten. Zoals SMEG het zelf zegt is de collectie verkrijgbaar in natuurlijke en subtiele kleuren die de harmonie en rust in huis creëren. Te verkrijgen in de exclusieve kleuren: rosé goud, mat champagne en mat zwart.

De apparaten van SMEG zijn volgens ons met recht apparaten gemaakt op een moderne manier om thuis en jouw keuken te laten stralen. Ze zijn niet alleen super handig in gebruik, ze zien er ook nog eens super leuk & vrolijk uit! Shop hieronder jouw favoriete item uit de SMEG collectie of kom langs op onze 1e etage om het assortiment te bekijken. Wedden dat jij verkocht bent wanneer je de producten van SMEG ziet?

Uitgelichte producten

filter en sorteer